Dakje met stiepelteken
Tot 5 km Wandelen Wandelroutes

Dal van de Mosbeek

In het weekend willen we eigenlijk vaak wel een iets langere wandeling maken. En de zondag is daar meestal een uitgesproken dag voor. Nu is het zo dat je 4 kinderen waarvan 2 pubers niet altijd even makkelijk mee krijgt op zo’n langere wandeling. En soms heb je dan ook nog zo’n weekend waar je gewoon niet genoeg tijd hebt om alles te doen wat je graag zou willen. Dit was dus zo’n weekend! Om toch nog in onze wandelbehoefte te voorzien en daarnaast de kinderen ook mee te krijgen hebben we besloten om toch nog een korte wandeling te maken. Onze dochter is meerdere keren geopereerd aan haar been en houdt het maar een paar kilometer vol. Daarom zouden we een héél klein wandelingetje maken van ongeveer 2,5 km. Ergens zijn we verkeerd gelopen en werd het een wandeling van 4 km. Maar eigenlijk maakt het helemaal niet uit als je in het “Dal van Mosbeek” verkeerd loopt. Want elke afslag die je neemt is er een met prachtige natuur, beekjes en vergezichten.

Buitengewoon bijzonder

Wandelen over de heide, of even uitrusten bij een van de vele vijvers, waar de honden en je eigen voetjes overigens heerlijk verkoeling kunnen vinden. Het geroffel van de spechten, het gekabbel van de beekjes je vindt het allemaal in Springendal – Dal van de Mosbeek. En met een beetje geluk vindt je ook nog een vliegend hert op je pad. En aan het einde van je prachtige wandeling kan je nog heerlijk een kopje koffie drinken en een ijsje eten bij “De watermolen van Bels”.

Vandaag was het een kort rondje. Maar je zal zeker nog andere wandelroutes van ons vinden bij het “Dal van de Mosbeek”. Heb jij een “vliegend hert” gezien tijdens deze wandeling? Of heb je andere mooie wandelroutes? Deel het met ons op Instagram of Facebook. Dat vinden wij namelijk onmeunig leuk!

Dal van de Mosbeek

Startpunt

Infocentrum “IJs & Es”
Bergweg 8, 7663 TB Mander

Natura 2000 proces

Het Dal van de Mosbeek valt binnen het Natura 2000-gebied Springendal – Dal van de Mosbeek. Ze voeren de komende jaren op meerdere plekken werkzaamheden uit. Bij de bron van de Mosbeek zijn al maatregelen genomen om verdroging tegen te gaan. Bij de Vasserheide worden in de toekomst maatregelen genomen. De Manderheide is opgezet als een apart Natura 2000-project maar is uiteraard ook deel van het Dal van de Mosbeek. Meer informatie over de maatregelen in dit deelgebied vindt u op www.landschapoverijssel.nl/manderheide.

Bron: Landschap Overijssel

Dit vind je misschien ook leuk...