Zomerse spaghetti
Hoofdgerecht Italiaans Koken Mengen Pasta Recepten

Zomerse spaghetti

Je plonst de hele middag lekker in het zwembad met de kinderen. Of je hebt hard gewerkt en een vriendin komt eten. Misschien zat je lekker in de zon een boek te lezen en je bent de tijd vergeten. Wie kent het niet? Geen zin om te koken. Ook geen zin om iets te bestellen of op te halen en wat heb je eigenlijk allemaal in huis? Voor deze zomerse spaghetti heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. Heb je geen ricotta in huis? Vervang deze dan bijvoorbeeld door créme-fraiche, room of kwark

Niemand verklappen, maar dit is echt het meest makkelijke recept dat je ooit gemaakt hebt. Toch zet je er iets bijzonders mee op tafel. Een volwaardige maaltijd met een zomers tintje. Goed voor jong en oud!

Je kan ook nog voor de ‘luxere’ variant kiezen, waarbij je er een soort carbonara van maakt. Je gebruikt dan een eiermengsel door je spaghetti. Ook kan je variëren met de spekjes. Wij maakten het ook al eens met zalm er door. Of wat dacht je van prosciutto in reepjes gesneden? En het kruiden, daar kan je natuurlijk ook de magie zijn werk laten doen. Wij zijn gek op peper, dus dat strooien we altijd royaal. Maar vind jij nou wat anders lekker, dan kan je makkelijk variëren.

Maar vandaag houden we het lekker simpel. Dit is een gerecht wat niet kan mislukken. Zal ik je zelfs eens wat beters vertellen? Wij hebben dit zelf helemaal niet gemaakt. Onze tienjarige zoon stond te shinen in de keuken. Beter krijg je het vandaag echt niet hoor!
Nou ja… Een lekker wit wijntje on “the side” misschien.

Heb je ook zo genoten van deze Zomerse spaghetti? Of heb je zelf een Go-To gerecht voor als je geen tijd hebt? Deel het met ons op Instagram. Dat vinden wij Onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Koken, Mengen

Buis wit
Cuisine

Italiaans

Bestek wit
Soort gerecht

Hoofdgerecht

messen wit
Voorbereidingstijd

0 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

15 minuten

Weegschaal wit
Porties

6 porties

Ingrediënten
 • 500 grammen Spaghetti
 • 3 Teentjes knoflook
 • 350 grammen Ricotta
 • 1,5 Citroenen
 • 1 theelepel Olijfolie
 • 50 grammen Parmezaanse kaas
 • 300 grammen Babyspinazie
 • 200 grammen Spekjes
 • Peper en zout
 • Gedroogde oregano
 • Gedroogde basillicum
Bereiding
 1. Kook de spaghetti volgens instructie.
 2. Bak je spekjes hard in een pan.
 3. Ondertussen snijd de citroenen in halfjes en pers het sap er uit. Meng dit met de ricotta, Parmezaanse kaas, 3 geperste teentjes knoflook, peper, zout, olijfolie, oregano en basilicum. Roer dit tot een glad mengsel.
 4. Kook in de laatste minuut van de spaghetti kooktijd, de babyspinazie mee. Giet af wanneer klaar.
 5. Meng de spaghetti en spinazie door het ricotta mengsel.
 6. Serveer met een beetje rucola sla en schep een lepel spekjes over elk portie.

Buon appetito!

Dit vind je misschien ook leuk...