Sweet Italy salad
Bijgerecht Hollands Hoofdgerecht Italiaans Mengen Recepten Salades

Sweet Italy salade

Zomer, zon en zoete herinneringen. Deze sweet Italy salade ‘has it all’!

Elke zomer gaat hier de barbecue aan, genieten we ons suf met leuke uitstapjes en thuisvermaak. Maar het aller-allerleukst? Dat is natuurlijk op vakantie gaan!

Een paar jaar geleden gingen we op vakantie naar Italië. Vrienden hadden ons uitgenodigd en wij pakten de auto vol, dakkoffer en al en gingen via Oostenrijk richting Rome. Het zijn herinneringen geworden waar we nog wekelijks aan terugdenken. Italië, het land waar wij ‘als Bourgondiërs uit Twente’ ons hart kunnen ophalen. De smaken, de uitzichten, de weggetjes, de mensen… Ja, Italië heeft ons hart gestolen!

Dus als het ook maar enigzins mogelijk is, komt Italië bij ons op tafel. De ene keer als vlees, de andere keer een lekkere pasta. Als we niks kunnen verzinnen, zetten we gewoon een lekker wijnkarafje bij het eten. Maar vandaag? Vandaag maken we een lekkere ‘sweet italy salade’. Een salade met Italiaanse twist.

De nootachtige smaak van rucola is als de stevige bite van de Italianen. Een boel lawaai, maar o zo zacht. De zoete smaak van meloen geeft het zomerse gevoel, de zon en warme temperaturen. We dromen even weg…
De zilte zoute smaak van prosciutto kan niet missen in Italiaanse gerechten. Je waant je even weer in de hete, Italiaanse stad waar je naar alle mooie mensen kon kijken. Zittend aan je tafeltje, koud ‘bianco’ wijntje in je hand. Proef je het al? Maak deze salade af door er een lekkere olijfolie door te gooien met kruiden die je herinneringen versterken. Deze zoete salade is een topper bij jong en oud. Niemand weerstaat de zoete verleiding van Italië!

En weet je wat het lekkere is? Kook de volgende dag een beetje penne pasta en je kan je restjes zo weer als lunch genieten! Buon appetito!

Geniet jij nou ook zo van Italië en van deze salade? Of heb je zelf een authentiek Italiaans recept, of met een twist? Deel het met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij namelijk onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Mengen

Buis wit
Cuisine

Hollands, Italiaans

Bestek wit
Soort gerecht

Bijgerecht, Hoofdgerecht, Maaltijdsalade, Voorgerecht

messen wit
Voorbereidingstijd

0 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

10 minuten

Weegschaal wit
Porties

4 porties

Ingrediënten
 • 1 Zakje rucola
 • 0,5 Galia meloen
 • 4 Plakjes prosciutto
 • Olijfolie
 • Gedroogde oregano
 • Gedroogde basilicum
 • Peper en zout
Bereiding
 1. Schud het zakje rucola leeg in een kom.
 2. Schil de meloen en snijd in kleine stukjes.
 3. Knip de prosciutto in kleine stukjes.
 4. Maak in een bakje de olijfolie, oregano, basilicum, peper en zout tot een dressing.
 5. Meng dit alles door elkaar en klaar ben je al!

Dit vind je misschien ook leuk...