Potje harissa
Kruidenmix Recepten Sauzen

Pittige Harissa

Zoals je wellicht al weet zijn wij gek op kruiden. Je zal bij ons nog menig kruidenmix, sausje of andere smaakmaker voorbij zien komen. Deze pittige harissa mag dan ook niet ontbreken in je repertoire! De basis van lekkere rode pepers en knoflook geven je een basissaus die te gebruiken is voor veel variatie. Vlees smaakt lekker met een sausje van harissa en yoghurt. Je spareribs op de barbecue welke je eerst insmeert met harissa. Een stuk gegrilde zalm welke is afgestreken met harissa. Een lekkere boterham met een laagje harissa, kaas en komkommer of juist lekker met kipfilet en sla. De mogelijkheden zijn oneindig.

Deze saus komt van oorsprong uit Tunesië. Het wordt ook wel de Noord Afrikaanse versie van sambal genoemd. Harissa is iets zoeter maar geeft je gerecht net een beetje meer pit. Je kan de saus een dag of 10, tot 2 weken bewaren. Doe daarvoor de saus in een schone (jam)pot die je goed af kan sluiten en bewaar de saus in de koelkast.

Bij het bereiden wel telkens goed je handen wassen en zeker niet in je ogen wrijven. Gratis tip!

Maak ook eens deze Smaak-explosie crunchy salade met deze pittige Harissa.

Heb je deze Harissa gemaakt? Of heb je andere creatieve toepassingen? Deel het met ons op Instagram. Dat vinden wij Onmeunig leuk!

Receptkaart

Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een egale substantie. Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een staafmixer gebruiken.

Note

Voor extra pittig verwijder je niet de zaadlijsten van de chili pepers. Ook kan je de chili pepers vervangen door scherpere (andere) pepers.

Keywords: harissa, tunesie, peper, sambal, pittig, rode peper, chili peper

Dit vind je misschien ook leuk...