Snel gerecht met paksoi en kastanjechampignons
Hoofdgerecht Recepten

Snel gerecht met paksoi en kastanjechampignons

Vandaag maken we een snel en makkelijk gerecht met paksoi en kastanjechampignons, geïnspireerd op de Thaise keuken. Denk bijvoorbeeld aan “Pad Thai”, wat Thaise roerbak betekent. Maar dan net even anders.

Toen we een paar weken geleden begonnen met onze recepten en wandelingen op Instagram te zetten ontstonden er leuke gesprekken. Gesprekken met mensen met verschillende achtergronden. Zo kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk nog nooit echt een Thais gerecht geprobeerd hebben.
Na een beetje zoeken, hebben we wat goede inspiratie opgedaan. We kregen een paar goede tips van wat lieve mensen. En vervolgens hebben we volgens mij een snel en makkelijk gerecht gecreëerd. Paksoi en kastanjechampignons met een vleugje Thaise keuken.

De Thaise keuken

Er wonen in Thailand, afhankelijk van hoe men rekent, 40 verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruik maakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, specerijen en kruiden.

Wat de verschillende regionale keukens van Thailand met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en onderscheidt van vele andere keukens.

Receptkaart

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 15 min Totale tijd 25 minuten Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook in een pan water met wat zout de noedels volgens de verpakking. Doe ze vervolgens in een vergiet en spoel ze af onder de koud water kraan.

    Verhit de arachideolie met de ketjap manis in een pan en bak de kippendijen lichtbruin aan.

    Bak kort de fijn gesneden chilipeper en de fijngesneden knoflooktenen mee.

    Voeg de gesneden paksoi stelen toe aan het gerecht en voeg kort daarna de kastanje champignons ook toe. Bak deze mee tot ze gaar zijn. Voeg de vissaus en een beetje limoensap toe.

    Doe de noedels erbij en vervolgens de paksoi bladeren. Schep om tot de bladeren geslonken zijn.

    Garneer het gerecht eventueel met wat cashewnoten en serveer direct.

Keywords: Thai, paksoi, kastanje champignons, noodles, kip

Dit vind je misschien ook leuk...