Deze Smokey Goodness Chicken Rub mag dan ook zeker niet ontbreken aan je assortiment van kruidenmengsels
Amerikaans BBQ Kruidenmix Mengen Recepten Vijzelen

Smokey Goodness Chicken Rub

Wij zijn altijd al liefhebber geweest van BBQ-en. En tot voor kort deden we dat voornamelijk op een gas grill buitenkeuken. Laten we niet twisten of op gas BBQ-en nou wel of niet ‘echt’ BBQ-en is. Het is in ieder geval erg snel en makkelijk. Maar sinds kort zijn wij ook in het bezit van een mooie Kamado. En man wat is dat een prachtig apparaat! Je kan er echt alles op bereiden. Van gerookte rosbief tot taart. Als jullie net zo gek zijn van BBQ-en als wij, dan zijn de kasten en lades vol met kruiden jullie vast niet vreemd. Deze Smokey Goodness Chicken Rub mag dan ook zeker niet ontbreken aan je assortiment van kruidenmengsels voor bijvoorbeeld kip.

De serieuze BBQ-lover zal ook zeker bekend zijn met ‘Jord Althuizen’ van ‘Smokey Goodness‘. Deze BBQ held is een ware goeroe op het gebied van Q-ing. Deze Smokey Goodness Chicken Rub komt uit zijn boek ‘Burgers & Bites’ vol met allemaal relatief snelle recepten voor op de BBQ. Hij heeft inmiddels al meerdere boeken op zijn naam staan en als BBQ-lover zullen ze zeker niet misstaan in je boekenkast, buitenkeuken of Man-Cave!

Wij maken de rubs en kruidenmengsels ook graag zelf, jij ook? Heb je zelf een kruidenmix die we eens moeten proberen? Deel dat met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Grillen, Mengen, Vijzelen

Buis wit
Cuisine

Amerikaans

Bestek wit
Soort gerecht

Kruidenmix

messen wit
Voorbereidingstijd

0 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

5 minuten

Weegschaal wit
Porties

1 porties

Ingrediënten
  • 0,5 eetlepels Suiker
  • 0,5 eetlepels Zout
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 0,5 eetlepels Komijn (gemalen)
  • 1,5 eetlepel Oregano (gedroogd)
  • 0,5 eetlepels Paprikapoeder (gerookt)
  • 0,5 theelepels Kaneel
Bereiding
  1. Meng voor de chicken rub de ingrediënten goed door elkaar.
Opmerkingen

Deze chicken rub komt uit het boek ‘Burgers & Bites’ van Jord Althuizen van Smokey Goodness. Zijn boeken zijn een absolute aanrader voor de ‘echte’ BBQ liefhebber. Prachtige foto’s en reportages. En heerlijke recepten.

Dit vind je misschien ook leuk...