Smaak-explosie crunchy salade
Hoofdgerecht Recepten Salades

Smaak-explosie crunchy salade

Deze heerlijke ‘Smaak-explosie crunchy salade’ is een feestje op je bord op zomerse dagen. Zoet, zuur, pittig en kruidig, alle smaken zitten er in. En kijk alle kleuren op het bord. Het straalt een en al zomer uit!

De dressing zal je wellicht verrassen! Niet een standaard dressing, maar een dressing met “Pindakaas”. Ja! Je leest het goed. Deze dressing maak je met pindakaas, yoghurt, harissa en lekkere kruiden. De worteltjes en uien zet je in zuur en de couscous worden verpakt als echte loempiaatjes om ‘de crunch’ aan je salade te geven. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Geïnspireerd door de recepten van Jamie Oliver, hebben wij onze eigen draai gegeven en de ingrediënten aangepast aan de Nederlandse supermarkten. Zo kan iedereen dit recept maken.

De harissa in dit recept hebben wij ook zelf gemaakt. Zo kan je ook nog weer variëren met smaak, door je harissa toch net iets anders in elkaar te zetten dan anders. Leef je uit met kruiden, groenten en specerijen en maak je eigen feestje.

Deze ‘Smaak-explosie crunchy salade’ geeft je een vol gevoel, het is dus echt geen voor- of bijgerecht.

Wat vinden jullie van deze crunchy salade? Deel het met ons op Instagram. Dat vinden wij Onmeunig leuk!

Receptkaart

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 40 min Totale tijd 40 minuten Porties: 4 Beste seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven op 180 graden.

    De couscous mag in een grote kom en de citroenen snijd je in kwartjes en leg je er bij in. Voeg kokend water toe en zorg dat de couscous en citroenen onder water staan. 

    Was de wortels en snijd in repen (kwartjes). Maak de ui schoon en snijd deze in smalle, halve ringen. Meng dit samen in een kom met de appelazijn en een flinke snuf zeezout.

    Snijd de muntblaadjes fijn en roer deze door de couscous. Knijp de citroenen uit en laat het geheel uitlekken in een vergiet. Kruid het naar eigen smaak met bijvoorbeeld peper.

    Rol het filodeeg uit en lepel een kwart van de couscous op het eerste vel. Smeer het zo uit, dat je het filodeeg kan dichtvouwen. Ik rolde het op als een Vietnamese loempia.

    Maak zo 4 couscous loempia’s en plaats ze op de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Eventueel smeer je wat eigeel over het filodeeg om het meer kleur te geven. 

    Mix de yoghurt, pindakaas, 2 lepels citroensap in een kommetje. Roer het tot een glad sausje. Nog iets te dik? Dan kan je het aanlengen met wat water. Voeg hier ook de lepels harissa toe.

    Maal de pistachenootjes fijn, maar laat wat grove stukjes over.
    Pel de sinaasappelen en snijd ze in plakjes.

    Was de sla. De grote krop verdeel je de blaadjes sla over het bord en de romana sla snijd je doormidden. Plaats een helft op het bord.

    Laat de yoghurtdip hier lekker overheen lekken.

    De wortel en uienmix mag je uitlekken in een vergiet en verdelen over de borden met sla. En versier de borden met de plakjes sinaasappel.

    Haal je couscous loempia’s uit de oven, breek ze doormidden en leg over de salade. Veeg er nog een beetje harissa over en strooi de pistachenootjes uit over je bord.

    Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...