Romige tagliatelle asperge
Pasta Recepten

Romige asperge tagliatelle

Receptkaart

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Porties: 2 Beste seizoen: Lente

Ingrediënten

Bereiding

  1. Asperges bereiden

    Verwijder het houterige deel van de asperges en snijd de asperges in grove stukken. Kook de asperges 7 minuten in een pan met water en een flinke scheut melk, laat ze vervolgens 10 minuten nagaren in het vocht.

  1. Bereiding pasta

    Kook de pasta gaar in een andere pan. Snipper en fruit het uitje in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer door. Voeg de citroenrasp toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng deze door het roommengsel.

  1. Asperges toevoegen

    Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op, schep vervolgens de asperges voorzichtig door de romige pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. 

    Garneer het gerecht met de peterselie.

    Ook lekker om zalm, ham of een gekookt ei door de pasta te verwerken. Wij aten het gerecht met een op de huid gebakken zalm.
Keywords: tagliatelle, asperges, melk

Dit vind je misschien ook leuk...