Receptkaart

Romige pasta met witte asperges
Ingrediënten
Bereiding
-
Asperges bereiden
Verwijder het houterige deel van de asperges en snijd de asperges in grove stukken. Kook de asperges 7 minuten in een pan met water en een flinke scheut melk, laat ze vervolgens 10 minuten nagaren in het vocht.
-
Bereiding pasta
Kook de pasta gaar in een andere pan. Snipper en fruit het uitje in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer door. Voeg de citroenrasp toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng deze door het roommengsel.
-
Asperges toevoegen
Giet de asperges af en vang wat van het kookvocht op, schep vervolgens de asperges voorzichtig door de romige pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Garneer het gerecht met de peterselie.
Ook lekker om zalm, ham of een gekookt ei door de pasta te verwerken. Wij aten het gerecht met een op de huid gebakken zalm.