Lasagne 'Dikke Mik'
Pasta Recepten Sauzen

Lasagne ‘dikke mik’

Wij zijn een gezin met 4 kinderen die gek zijn op lekker eten. Niet gezond, wel lekker. De lasagne ‘dikke mik’ is ontstaan omdat het àl- tijd goed is! Ze zijn er dol op en vriendjes worden uitgenodigd om mee te komen eten wanneer de lasagne op het menu staat. Als we genoeg tijd hebben gaat er een laagje kaassaus in, maar meestal is dat niet zo. Deze lasagne is ook heel goed klaar te maken op een tijdstip dat het je goed uitkomt, zodat je het later de oven in kan schuiven. Dan is het direct een makkelijke maaltijd.

Zijn jullie ook zo gek op de Italiaanse keuken? Bekijk dan ook onze andere op de Italiaanse keuken gebaseerde gerechten

Hebben jullie deze Lasagne ‘Dikke Mik’ gemaakt? Of heb je zelf bijzondere lasagne creaties? Deel het met ons op Instagram. Dat vinden wij Onmeunig leuk!

Eet smakelijk!

Receptkaart

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 min Kooktijd 60 min Totale tijd 1 uur 20 minuten Porties: 8 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Pel de knoflook.
    Rul het gehakt in een pan, kruid het met peper en zout.
    Fruit de ui in een grote pan.
    Voeg het rul gebraden gehakt toe aan de uien.
    Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak die een paar minuten mee.
    Pers de knoflook en bak die een minuutje mee.
    Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat een paar minuutjes pruttelen. (ontzuren)
    Schenk eventueel een scheutje wijn bij.
    Doe de tomaten erbij en laat ze zo lang mogelijk pruttelen (minimaal 20 minuten).
    Hak de peterselie fijn en meng deze door de rode saus.
    Vet een ovenschaal in met olie, boter of margarine en bouw de lasagne op. Eerst één laag tomatensaus, dan bladen en weer saus.
    Zorg dat je laatste laagje bestaat uit saus. Deze dek je af met een laagje paneermeel en geraspte grana-padano.

Note

Bij deze lasagne is het mogelijk om een lekkere kaassaus toe te voegen. Deze bestaat uit ricotta, mozarella, grana pedana en eieren. 

Deze meng je samen tot een dikke saus. De peterselie doe je dan niet door de rode saus, maar door deze kaassaus en je gebruikt hem als één van je lagen in de lasagne. Niet heel verantwoord, wel heel lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...