Koreaanse eieren (Mayak gyeran)
Hoofdgerecht Koken Koreaans Recepten

Koreaanse eieren (Mayak gyeran)

Dit recept voor Koreaanse eieren (Mayak gyeran) is explosie van smaken. Ik ben gek op eieren en de dozen eieren zijn hier over het algemeen niet aan te slepen. Maar toen ik de eieren uit dit recept voor het eerst zag dacht ik niet gelijk “Dat ziet er lekker uit”. Ik vond ze er wel een beetje gek uitzien om eerlijk te zijn. Maar als je ze eenmaal geprobeerd hebt, dan wil je zeker meer! “Mayak gyeran” betekent niet voor niets “Drugs eieren”.

De marinade die een combinatie is van zoet, zout, accenten van noot door de sesamzaadjes en de toevoeging van knoflook geven de eieren een bijzonder rijke smaak! Het gerecht doet me ook een beetje denken aan de afhaalchinees. De eieren zouden niet misstaan als je alle afhaalchinees bakjes uitpakt en openmaakt. Dat is ook het mooie van dit gerecht, het is heerlijk bij rijst of bami. Maar je zou het evengoed op een toast of ergens anders bij kunnen serveren. Als je gek bent op eieren en deze Koreaanse eieren (Mayak gyeran) een keer geproefd hebt dan wil je ze zeker nog vaker! Misschien toch “Drugs eieren”?

Heb je dit recept geprobeerd en kon je ook niet meer van de eieren afblijven? Of heb je misschien een ander bijzonder gerecht wat we een keer moeten proberen? Deel het met ons op Instagram of Facebook dat vinden wij onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Buis wit
Cuisine

Bestek wit
Soort gerecht

messen wit
Voorbereidingstijd

10 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

15 minuten

Weegschaal wit
Porties

4 porties

Ingrediënten
  • 6 Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • 125 milliliters Soyasaus
  • 100 grammen Honing
  • 3 Knoflooktenen
  • 2 Sjalotten
  • 1 Rode chili peper
  • 1 Groene chili peper
  • 4 Lente uitjes
  • Sesamzaad
  • 125 milliliters Water
Bereiding
  1. Snijd de sjalotjes en pepers heel fijn.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers ze.
  3. Zet een grote pan met water op en kook de eieren halfzacht.
  4. Haal de eieren er uit en laat ze schrikken in koud water of ijsblokjes. Laat ze afkoelen.
  5. Ondertussen maak je de marinade door de soyasaus, water, honing, pepers, knoflook en sjalotjes bij elkaar in een bak te doen.
  6. Pel de eieren voorzichtig en leg ze in de bak met marinade.
  7. Dek de bak af met een deksel of folie en laat een nachtje staan in de koelkast.
  8. De volgende dag kook je wat rijst, de lente-uitjes worden gesneden en de eieren een beetje opgewarmd.
  9. De rijst doe je in een kommetje, je legt er 4 halve eieren bovenop en schenkt wat van de marinade uit over de eieren en de rijst. 
  10. Garneer het met de lente-uitjes en sesamzaadjes.

Verrassend lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...