Courgette gehaktschotel met Italiaanse kruiden
Hoofdgerecht Italiaans Oven Recepten

Courgette gehaktschotel met Italiaanse kruiden

Geïnspireerd op de Italiaanse keuken hebben we deze courgette gehaktschotel met Italiaanse kruiden samengesteld. Bij ons bestaat een typische zaterdag uit allemaal klusjes in en om het huis. En dan heerlijk ’s avonds uit eten, of zelf iets makkelijks maken wat snel klaar is. Soms vliegen we even door de lades, kastjes en koelkast om te kijken wat er nog ligt aan ingrediënten om iets moois van te maken en op tafel te zetten. Mijn favoriete recepten zijn dan toch de gerechten waarbij je met weinig ingrediënten een mooi ogend, lekker en kleurrijk gerecht op tafel kan zetten.

Lekker uit eten maar dan thuis!

Vaak proberen we dan wel een lekker ‘uit eten’ ambiance te maken. Kaarsjes aan, mooi wijntje en dan deze heerlijk kleurrijke courgette gehaktschotel met Italiaanse kruiden erbij. Hoe fijn is dat! Al je zaterdag klusjes gedaan na een drukke dag werken. Gras gemaaid, auto gewassen, was gedaan en het huis weer glad. En dan aansluitend zo’n mooi gerecht binnen 30 minuten op tafel zetten en genieten met je liefste! Dat is toch ‘Geluk in Tuk’!

Hebben jullie ook zo genoten van deze courgette gehaktschotel met Italiaanse kruiden? Of heb je zelf mooie gerechten die in je lijstje van snelle recepten valt? Deel het met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij namelijk onmeunig gezellig!

pan wit
Bereidingswijze

Koken, Oven

Buis wit
Cuisine

Italiaans

Bestek wit
Soort gerecht

Hoofdgerecht

messen wit
Voorbereidingstijd

5 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

20 minuten

Weegschaal wit
Porties

4 porties

Ingrediënten
  • 1 Ui
  • 1 Paprika (rood)
  • 300 grammen Gehakt (Half om half)
  • 1 Knoflook (teen)
  • 1 Tomatenpuree (Blikje)
  • 2 Courgettes
  • 1 Mozarella (bol)
  • 0,5 eetlepels Oregano (Gedroogd)
  • 0,5 eetlepels Basilicum (Gedroogd)
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Water of wijn (ongeveer een half glas)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijdt de paprika in blokjes.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en rul het gehakt mooi bruin. 
  4. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze lichtjes mee.
  5. Snijdt de paprika in blokjes en bak daarna een paar minuutjes mee.
  6. Bak de tomatenpuree ook een paar minuutjes mee om te ontzuren.
  7. Voeg een scheutje water (of nog veel lekkerder, een scheutje wijn) toe om de tomatensaus iets dunner te maken.
  8. Roer de kruiden door de saus en haal van het vuur.
  9. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het gehaktmengsel.
  10. Snijdt de courgette in dunne plakjes en dek het gehaktmengsel dakpansgewijs af met de plakjes.
  11. Scheur de mozzarella in stukjes en strooi over het courgette laagje.
  12. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in 20 minuten gaar.
Opmerkingen

Kies rundergehakt als je het recept magerder wil maken. Ik heb hier gekozen voor half om half gehakt. Dat bevat meer vet en meer smaak.

Dit vind je misschien ook leuk...