Bloemkool Pizza bodem
Hoofdgerecht Recepten

Bloemkool pizza bodem

Pizza! Mmmm…. Pizza! Wie lust er nou geen pizza? Bijna iedereen is denk ik wel gek op dit typisch Italiaanse gerecht. En dat is niet zo gek want zo’n heerlijke pizzabodem kan je beleggen met eigenlijk alles wat je lekker vindt. Maar ja, die pizza tikt met gemak de 1000 calorieën aan. Niet echt bevorderlijk voor je ‘Summer body’! Gelukkig heeft iemand het lumineuze idee gehad om die heerlijke pizzabodem (mits goed bereidt) te vervangen door een variant van bloemkool. Ja! Je hoort het goed ‘bloemkool’. Bloemkool heeft namelijk een vrij neutrale smaak. Dat is overigens van de geur niet echt te zeggen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook rijst mee vervangen. Lekker en koolhydraatarm! Maar vandaag vervangen we de normale pizzabodem (630 cal.) voor een bloemkool pizza bodem (200 cal.). En dat scheelt dan weer de helft qua keuze. Maar meer dan de helft qua calorieën. Als je vervolgens kiest voor verantwoorde toppings dan heb je toch een behoorlijk gezonde en héél lekkere pizza. Waar je je niet schuldig om hoeft te voelen.

Dus als je nog snel in je ‘Summer Body’ wil komen. Maar de hele familie schreeuwt om ‘Pizza’! Verwen jezelf dan lekker met deze bloemkool pizza bodem met je favoriete toppings. Of je zet het gewoon bij iedereen op tafel. Wedden dat ze het lekker vinden!

Heb je deze bloemkool pizzabodem geprobeerd en vond je hem lekker? Of heb je nog vragen over de bereiding? Deel het met ons op Instagram of Facebook. Dat vinden wij onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Buis wit
Cuisine

Bestek wit
Soort gerecht

messen wit
Voorbereidingstijd

minuten

Timer wit
Bereidingstijd

minuten

Weegschaal wit
Porties

porties

Ingrediënten
  • 400 grammen Bloemkool (halve bloemkool)
  • 2 Eieren (middelgroot)
  • 1 Knoflook (teentje)
  • 0,5 eetlepels Pizzakruiden (optioneel andere kruiden)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de bloemkool in stukjes en maak er bloemkool rijst van in de keuken machine (of koop bloemkool rijst)
  3. Doe de bloemkool in een schaal en zet de op vol vermogen in de magnetron voor 8 minuten.
  4. Klop ondertussen de eieren los en voeg de knoflook (geperst) en de Italiaanse kruiden toe. Laat de bloemkool rijst afkoelen.
  5. Als de bloemkool rijst is afgekoeld doe je deze in een schone theedoek (of passeer doek) en wring je deze zo goed mogelijk uit. Dit is de meest cruciale stap in de bereiding. Hoe minder vocht er in de bloemkoolrijst zit, hoe beter de bodem straks lukt.
  6. Voeg de bloemkool rijst toe aan het eimengsel en schep goed om.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het mengsel op het bakpapier.
  8. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel, zo dun mogelijk.
  9. Plaats 15 minuten in de oven op 180 graden
  10. Beleg met pizza saus en je favoriete toppings en bak hem verder af in 10 minuten op 200 graden.

Dit vind je misschien ook leuk...