Appelchips
Airfryer Hollands Lifestyle Oven Recepten Snacks

Appelchips

Appels saai? Fruit saai? Gelukkig hoeft dat niet! want er zijn tal van creaties en variaties mogelijk met fruit. Neem nou deze appelchips bijvoorbeeld. Ze zijn net zo gezond als een appel, maar geven wel net even die “bite” en dat lekkere snack gevoel!

Even een stukje over verantwoord eten

Als je het hebt over snacks, dan denken mensen al gauw dat snacken ongezond is. Dat ligt er natuurlijk aan wat je snackt! Als je kiest voor een zak chips of een reep chocola en je doet dat met regelmaat, ja… Dan is het niet heel verantwoord natuurlijk. Een stuk fruit kan altijd!

Eten jullie 2 stuks fruit op een dag? Als ik eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik eigenlijk niet zo’n fruit-eter ben. En in het verleden waren er meer dagen dat ik geen fruit at, dan dat ik wel fruit at. En dat kon ik merken ook. Lage weerstand, onregelmatig eten en overgewicht tot gevolg. Dat kwam voornamelijk voort uit het overslaan van tussendoortjes. Met als gevolg dar ik onregelmatig ging eten en vooral een hongergevoel creëerde. Waardoor ik weer grotere porties ging eten tijdens mijn hoofdmaaltijden.

Gelukkig kan het ook allemaal anders! Uiteindelijk kom ik altijd weer terug op de basis. En dat is voor mij 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. In de praktijk komt dat neer op 6 maaltijden per dag met een tussenpose van 2 á 3 uur. Je maag heeft ongeveer 3 uur nodig om een maaltijd te verwerken. Op deze manier krijg je dus eigenlijk nooit echt een honger gevoel. Zeker als je kiest voor wat stevigere tussendoortjes. En als ik terug val op mijn basis dan eet ik eigenlijk automatisch weer meer fruit. En dat is zeker niet vervelend met deze overheerlijke appelchips.

Het kost even een paar uur. Maar ze zijn super simpel te maken en je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Appel en kaneel!

Dat was gelijk even een inkijkje in hoe wij de balans houden en het afgelopen jaar de nodige kilootjes zijn kwijtgeraakt. Vond je deze tip nou handig en wil je meer van deze praktische tips? Of heb je zelf nog goede tips die voor jou werken? Deel het met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij natuurlijk onmeunig leuk!

pan wit
Bereidingswijze

Bakken

Buis wit
Cuisine

Hollands

Bestek wit
Soort gerecht

Snack, Tussendoortje

messen wit
Voorbereidingstijd

10 minuten

Timer wit
Bereidingstijd

180 minuten

Weegschaal wit
Porties

1 portie(s)

Ingrediënten
  • 2 Appels
  • Kaneel
  • Eventueel Citroensap
Bereiding

De appel in dunne plakjes snijden.

Wanneer je geen bruine gloed over je plakjes wilt, moet je er citroensap overheen sprenkelen. Zelf doe ik dat niet.

Strooi er kaneel over naar smaak.

Leg de plakjes op een rooster en schuif ze de oven in voor 3 uurtjes op 100 graden.

Smullen maar!

Opmerkingen

Dit vind je misschien ook leuk...