Zelfgemaakte frites uit de Airfryer

Zelfgemaakte frites uit de Airfryer

Zelfgemaakte frites uit de Airfryer

Is het nou frites, patat of aardappelstokjes.

De frituurpan was hier absoluut niet weg te denken. Want zeker met een drukke agenda was het af en toe een uitkomst om even snel de frituurpan aan te gooien. Lekker natuurlijk, maar niet heel verantwoord. Sinds de Airfryer in ons huis prijkt hebben we eigenlijk de frituurpan niet meer aangeraakt. Met uitzondering van oud- en nieuwjaarsdag, wanneer wij traditioneel oliebollen bakken. Dan komt de hele buurt bij elkaar om een oliebol te pikken. Maar daar volgt zeker nog een bericht over, later dit jaar. Alles uit de airfryer is lekker, maar als we iets meer tijd hebben dan maken we de frites of patat zelf van grote aardappelen. Of zoals de kinderen ze tegenwoordig gekscherend noemen “Aardappelstokjes”. En zelfgemaakte frites uit de Airfryer is toch echt het lekkerste! Je kan kiezen voor lekker dikke frieten “Vlaamse patat” of hele dunne “French fries”. Omdat je véél minder olie gebruikt dan in een normale frituurpan zijn de frites veel gezonder. En zelfgemaakte frites uit de Airfryer zijn nog gezonder dan de voorgebakken frites die je in de supermarkt koopt. Heb je nog geen Airfryer? Dan zou ik zeker overwegen er een aan te schaffen.

Is de Airfryer bij jou nou ook niet meer weg te denken. En heb je andere fantastische recepten uit de Airfryer die wij zeker moeten proberen? Deel ze met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij natuurlijk onmeunig leuk!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 60 min Kooktijd 25 min Totale tijd 1 uur 25 minuten Porties: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in frieten.

    Leg ze 30 minuten in koud water.

    Droog de aardappelen 15 minuten op 100 graden C in de airfryer.

    Schep ze vervolgens in een zak en voeg 1 eetlepel arachideolie toe. Meng de olie goed door de aardappelen.

    Doe de frieten in het mandje van de Airfryer en bak ze 25 minuten op 180 graden C. Hussel ze tijdens het koken 2 keer om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.

Keywords: airfryer, frites, patat, gezond

Dit vind je misschien ook leuk...