Skinny Carbonara

Skinny Carbonara

Skinny Carbonara

Gerookte bacon, doperwten, amandelen en basilicum
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 min Totale tijd 25 minuten Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een pan met kokend en gezouten water op het vuur voor de pasta.

    Hang er gedurende 30 seconden een metalen zeef met doperwten in. Zet de zeef daarna opzij en laat het water verder koken.

    Rooster de geschaafde amandelen heel even in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en hak ze fijn in een keukenmachine.

    Laat de motor van de keukenmachine draaien en voeg vervolgens de gepelde teen knoflook, een snufje zeezout, de basilicumblaadjes, de fijngeraspte parmezaanse kaas en het citroensap toe.

    Laat de keukenmachine draaien tot je een glad en egaal mengsel hebt.

    Pulseer vervolgens de doperwten erdoor, zodat het mengsel nog een beetje textuur houdt.

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan gezouten kokend water.

    Snijd de bacon intussen in reepjes en bak ze heel langzaam met 1 theelepel olie in een koekenpan op matig-laag vuur tot ze goudbruin en krokant zijn.

    Schep de reepjes met een schuimspaan op een stuk keukenpapier, zodat het smaakvolle vet in de pan achterblijft en verwarm er driekwart van het erwtenmengsel in.

    Klop het ei en de yoghurt goed door elkaar.

    Giet de pasta af, maar houd een mok van het kookwater apart.

    Hussel de pasta in de koekenpan door het erwtenmengsel en neem de pan meteen van het vuur (Dat is heel belangrijk, omdat het ei anders stolt als je het erbij doet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling).

    Giet er het eimengsel bij en hussel de boel door elkaar tot de pasta heerlijk zacht, smeuig en romig is. Schenk er eventueel nog een scheutje kookwater bij.

    Proef en voeg naar smaak nog wat zeezout en zwarte peper toe. Schep er vóór het serveren de rest van het erwtenmengsel en de krokante reepjes bacon op. Het mag dan wel een mager gerecht zijn. Maar het is daardoor ook heerlijk licht en lekker.

Note

Vervang de amandelen ook eens voor pistaches, walnoten of pecannoten. 

Probeer eens frisse munt in plaats van basilicum.

Keywords: gezond, mager, carbonara, Jamie Oliver, Jamie, skinny carbonara, superfood, lekker, makkelijke recepten, snelle maaltijd

Dit vind je misschien ook leuk...