Naanbrood

Naanbrood

Naanbrood

Simpel en snel

Naanbrood kan je natuurlijk in de supermarkt halen, maar wist je dat je supersnel naanbrood zelf kan maken? En dat vinden we natuurlijk ook véél leuker! Het basisrecept bestaat uit slechts 2 Ingrediënten! Namelijk yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Zo heb je met dit supersnel naanbrood recept binnen 15 minuten je eigen lekkere naan op tafel.

Ik heb deze met magere kwark gemaakt omdat ze dan nog iets minder calorierijk zijn. Ook heb ik knoflook, peper en koriander toegevoegd.

Knoflook, koriander en komijn zijn de kruiden die de naan zijn typische smaak geven, maar het mooie is dat je zelf oneindig kan variëren met de kruiden die jij lekker vindt. Wees creatief, leef je uit! En geniet!

Wist je dat naanbrood oftewel Naan de oorsprong heeft in het noorden van India, Punjab. Ook wel de broodtrommel van India genoemd. Het werd door de Mongolen, die oorspronkelijk uit Perzië komen naar India gebracht. In het Perzisch betekent het woord naan “brood”. In India wordt Naan ook wel gebruikt ter vervanging van bestek.

Heb jij dit naanbrood recept geprobeerd? Wij zijn héél nieuwsgierig welke heerlijke gerechten jullie ermee hebben gemaakt. Deel met ons jullie lekkerste creaties op Instagram! Dat vinden wij natuurlijk Onmeunig leuk!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 min Totale tijd 15 minuten Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Optionele ingrediënten (optionele smaakmakers)

Bereiding

 1. Pers de teen knoflook door de Griekse yoghurt. 

  Doe de zelfrijzend bakmeel erbij en kneed het tot een soepel deeg.

  Verdeel het deeg in 4 gelijke bolletjes.

  Rol de bolletjes deeg uit tot ongeveer 15 cm. Gebruik eventueel wat olie of bakpapier op het aanrecht zodat het niet gaat vastplakken.

  Gebruik een kwastje en smeer de uitgerolde broodjes in met wat olie.

  Bak ze in 2 a 3 minuten aan beide kanten in een (gril)pan mooi goudbruin.

Note

Knoflook, koriander en komijn zijn de kruiden die de naan zijn typische smaak geven, maar het mooie is dat je zelf oneindig kan variëren met de kruiden die jij lekker vindt.

Probeer bijvoorbeeld ook eens met basilicum of oregano.

Keywords: naan, naanbrood, yoghurt, griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel, komijn, koriander, knoflook

Dit vind je misschien ook leuk...