Lasagne 'Dikke Mik'

Lasagne ‘dikke mik’

Lasagne ‘dikke mik’

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 min Kooktijd 60 min Totale tijd 1 uur 20 minuten Porties: 8 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Pel de knoflook.
    Rul het gehakt in een pan, kruid het met peper en zout.
    Fruit de ui in een grote pan.
    Voeg het rul gebraden gehakt toe aan de uien.
    Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak die een paar minuten mee.
    Pers de knoflook en bak die een minuutje mee.
    Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat een paar minuutjes pruttelen. (ontzuren)
    Schenk eventueel een scheutje wijn bij.
    Doe de tomaten erbij en laat ze zo lang mogelijk pruttelen (minimaal 20 minuten).
    Hak de peterselie fijn en meng deze door de rode saus.
    Vet een ovenschaal in met olie, boter of margarine en bouw de lasagne op. Eerst één laag tomatensaus, dan bladen en weer saus.
    Zorg dat je laatste laagje bestaat uit saus. Deze dek je af met een laagje paneermeel en geraspte grana-padano.

Note

Bij deze lasagne is het mogelijk om een lekkere kaassaus toe te voegen. Deze bestaat uit ricotta, mozarella, grana pedana en eieren. 

Deze meng je samen tot een dikke saus. De peterselie doe je dan niet door de rode saus, maar door deze kaassaus en je gebruikt hem als één van je lagen in de lasagne. Niet heel verantwoord, wel heel lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...