Print opties

Harissa

Potje harissa
Kookmethode
Keuken
Porties 1
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingrediënten
  • 1 theelepel Komijn
  • 6 Knoflook (tenen)
  • 10 Chili pepers
  • 1 theelepel Anijszaad
  • 1 theelepel Suiker
  • 1 theelepel Koriander (poeder)
  • 0,5 theelepels Paprikapoeder
  • 70 grammen Tomatenpuree
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • 0,5 Citroen
  • Zout (naar smaak)
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een egale substantie. Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een staafmixer gebruiken.

Note

Voor extra pittig verwijder je niet de zaadlijsten van de chili pepers. Ook kan je de chili pepers vervangen door scherpere (andere) pepers.

Keywords: harissa, tunesie, peper, sambal, pittig, rode peper, chili peper