Gepofte krieltjes Summer Style

Gepofte krieltjes

Gepofte krieltjes

Summer style

Worden jullie ook zo blij van de zomer en van de zon? Wij krijgen er altijd zoveel energie van. Lange dagen vol licht, fluitende vogels, alles mooi groen en in de bloei, heerlijke temperaturen en BBQ. Eigenlijk zouden we de BBQ het liefst het hele jaar door aansteken. Eigenlijk doen we dat stiekem ook wel… Niet verder vertellen hoor! Maar in de zomer dan mogen we echt los! Bij BBQ denken we natuurlijk aan vlees. Maar ook aan lekkere salades. Dit keer geen vlees of salade om je BBQ mee op te smukken, maar gewoon gepofte krieltjes. Nou ja… Gewoon? Nee Summer Style! Lekker met verse kruiden uit eigen tuin en citroen.

Fantastisch voor op de BBQ! Je kan ze dan gerust een uur laten poffen. Maar wil je ze sneller op tafel hebben dan gaar je ze gewoon eerst 10 minuten voor in kokend water. En uiteraard kan je ze ook een uur in de oven laten poffen. Maar wij gaan dit keer voor snel en voor BBQ bij deze gepofte krieltjes.

Wat vond je van de ‘Summer Style’ gepofte krieltjes? Of heb jij nog andere mooie creaties met aardappel? Deel het met ons op Facebook of Instagram. Dat vinden wij onmeunig leuk!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiding

 1. Kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat even uitstomen.

  Doe de krieltjes in een schaaltje.

  In een ander schaaltje maken we de olie klaar met de fijngesneden oregano en tijm. Een scheutje zeezout gaat er bij door. Meng dit door de aardappeltjes.

  Pak een stuk aluminiumfolie en leg deze neer.

  Schep de helft van de aardappelen er op en leg er een kwart citroen en takje rozemarijn op. Maak het andere pakketje ook zo.

  Vouw het folie geheel dicht en leg voor 20 minuutjes op de barbecue of in de oven. 

  Bon appetit!

Dit vind je misschien ook leuk...