Carrot cheesecake. De lekkerste taart!

Carrot Cheesecake

Carrot Cheesecake

Garneren met stroopwafel, speculaas of iets anders lekkers

Iets te vieren? Dan mòet je deze Carrot Cheesecake echt maken. De combinatie van worteltjestaart en een lekker romige cheesecake, brengt alle smaakpapillen op hol.

De worteltaart zou volgens historici zijn oorsprong vinden in de middeleeuwen waar in Europa een soort van wortel pudding gegeten werd. In tijden toen suiker en zoetstoffen duur en schaars waren werd wortel gebruikt als alternatief voor suiker.
De oorsprong van cheesecake zou vermoedelijk nog veel verder terug gaan. Zelfs helemaal terug naar de tijd van de oude Grieken. Meer dan 2000 jaar geleden. Op het eiland Samos was het dat de mensen zolang op de kaas sloegen tot het een gladde pasta was. Dit werd gezoet met honig en met een laag bloem gebakken. Daarna lieten ze de taart afkoelen en de taart werd koud gegeten. Ik weet niet wie de combinatie van wortel en cheese cake bedacht heeft. Maar de combinatie van volgens velen de twee meest populaire taarten is absoluut een gouden combinatie.

Ik denk dat dit misschien wel de allerlekkerste taart is die ik ooit heb gegeten. Een zoete verleiding die altijd indruk op je gasten maakt. Het advies is dus wel om voor al je gasten taart te maken. Want ook de gasten die normaal altijd afslaan gaan overstag voor deze Carrot Cheesecake.

Vond je deze Carrot Cheesecake ook zo lekker? Of ga je hem maken? Deel het met ons op Instagram. Dat vinden wij namelijk Onmeunig leuk!

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 10

Ingrediënten

Worteltaartbeslag

Cheesecakebeslag

Glazuur

Bereiding

  1. Bereiding worteltaartbeslag

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 23 cm in.

    Maak het worteltaartbeslag. Meng 200 gram bloem met 200 gram suiker, 1 el kaneel, 1 tl zout en 1 el baking soda. Voeg langzaam 175 ml koolzaadolie toe en daarna 2 eieren. Wanneer het mengsel glad is voeg je de 170 gram wortelrasp, 60 gram fijngemalen walnootstukjes en 80 gram rozijnen toe.

  2. Bereiding cheesecakebeslag

    Maak het cheesecakebeslag. Meng de 450 gram roomkaas met de 150 gram kristalsuiker, mix het met een handmixer of gebruik de keukenmachine. Maak het tot een glad geheel en voeg dan 1 tl zout en 1,5 el bloem toe. Meng 0,5 el vanille extract er bij en klop de eieren er één voor één door. Voeg tenslotte 125 gram zure room toe.

  3. Taart opbouwen

    Bouw de taart op. Dit doe je door 2/3 van het worteltaartbeslag in de ingevette vorm te gieten. Strijk de bovenkant glad en maak een nieuw laagje met 1/3 van het cheesecakebeslag. Ook deze strijk je glad. De volgende laag is de overgebleven worteltaartmix en als bovenste laag het grootste gedeelte van de cheesecakemix. Veeg de bovenkant glad.
    Plaats je taart in het midden van de oven voor ongeveer een uur. Dan moet de taart gaar zijn. Het midden van de taart is nog licht wiebelend en de buitenkant kan je inprikken met een satéprikker die er droog weer uit komt.

    Haal je taart uit de oven en laat helemaal afkoelen. Daarna nog een nachtje opstijven in de koelkast.
    Haal uit de koelkast en laat je mes langs de buitenrand van de taart glijden zodat deze losraakt van de bakrand. Haal hem uit de bakvorm.

  4. Bereiding glazuur

    Vlak voor het serveren maak je het glazuur. Meng de 200 gram roomkaas en de 50 gram boter tot een glad mengsel. Voeg de gezeefde 60 gram poedersuiker toe en meng tot een smooth geheel. Mix een 1/2 theelepel vanille extract erdoor. Breng het glazuur naar wens aan.

Note

Garneren naar keuze. Ik heb gekozen voor speculaaskoekkruimeltjes. Maar je kan ook stroopwafelkruimels, walnoten, pecannoten of juist een frisse limoen en wortelmix gebruiken.

Keywords: carrot cake, cheesecake, worteltaart, wortel, taart, cakebeslag, cake

Dit vind je misschien ook leuk...