Aardappel wafels

Aardappel wafels

Aardappel wafels

Lente-uitjes, Oregano en peterselie

Wafels zijn er in alle soorten en maten en vandaag maken we aardappel wafels. Iedereen is gek op wafels! Brusselse wafels, Luikse wafels, suikerwafels… En vandaag wafels met een Hollandse twist!

Deze aardappel wafels eet je lekker bij een salade en een stukje vlees of vis. Elke soort groente is te combineren met dit gerecht. Kinderen lusten ze en je moeder is onder de indruk. Jij steelt de show bij het volgende diner met vrienden. Gegarandeerd een hit!

Een ander voordeel van dit makkelijke recept? Je kan het aardappelmengsel invriezen en zo de volgende keer razendsnel je fantastische wafels klaar hebben! Heb je nu wel wat extra tijd? Dan ben je dus de volgende keer snel klaar. Stop je het aardappelmengsel in een spuitzak om zo wat ijsblokzakjes te vullen. De volgende keer zijn ze vlot ontdooid en twee ijsblokzakjes zijn goed voor een lekker wafeltje!

Wanneer wij deze wafels aan het bakken zijn, sturen we de kinderen naar buiten. Je kan ze er gewoon niet bij hebben! Als wij deze wafels bakken met de kinderen in de buurt, belandt er geen één op tafel, maar verdwijnen ze allemaal al voordat ze geserveerd kunnen worden.

En dan het laatste pluspunt van de aardappel wafels. Ze zijn naar ieders smaak aan te passen. De basis van aardappelen, bloem en ei geeft je volledige vrijheid ze naar eigen smaak te maken! Heb je misschien al eens nagedacht over de aardappel wafels met een pittige draai? Of misschien wel een mosterdsmaakje? Laat je weten welke fantastische combinaties jij hebt ontdekt? Deel ze met ons op Instagram, dat vinden wij onmeunig leuk

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 min Kooktijd 10 min Totale tijd 40 minuten Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

 1. Kook de aardappelen gaar in 20- 25 minuten en spoel ze daarna af onder koud water.

  In de tussentijd snijd je de lente-uitjes aan kleine ringetjes, weeg je de bloem af en zet je de kruiden klaar. De peterselie hak je fijn.

  Zet je wafelijzer vast klaar.

  Wanneer de aardappelen klaar en afgekoeld zijn, stamp je ze fijn. vervolgens voeg je alle ingrediënten toe, waarbij ik het ei het laatst heb toegevoegd. Zo kan je zelf nog even proeven of je de kruidenverhouding goed vind.

  Schep een lepel aardappelmengsel op je wafelijzer. Ik vet deze altijd eerst even in met een beetje olie. Na enkele minuutjes is je wafel gaar en goudbruin.

  Bon appetit!

Keywords: aardappel, peterselie, oregano, lente-ui, kindvriendelijk, wafel, feestelijk

Dit vind je misschien ook leuk...